2012. november 20., kedd

Csapó 4- Hogy az a.....!!!!!!

Macska, aki újabban Migrén néven fut megúszta. Nem püföltem, annak ellenére sem, hogy ma reggel leoperálta a harisnyámat, így természetesen elkéstem az orvostól, miáltal toalettemet újra kellett tervezni.
Óóhh te szent nyugati Medicina! A te gyöngy találmányod az SZTK. A te szüleményed az SZTK recepcióján egymást könyökkel toszogató nyuggerek. Azok a csodás szocreál járólapok. Azok a Design-díjas sorülőkék, amelyek oly kényelmesek, mint a spanyol inkvizíció vallatóeszközei! A miliő! Az elmaradhatatlan résztvevők....a szín simán elbújhatna Madách Ember tragédiájában.
Szereplők:
-Gizi néni az örökös, és elmaradhatatlan résztvevő, akire mindig a sorszáma behívása előtt jön rá a pisilhetnék, így állandóan lemarad a saját kezeléséről, a recepciónál már előrelátóan 3-4 bilétát nyomnak a kezébe
-János az extra balfasz, aki megmutatta unokáinak, hogy nagyapa régen milyen fasza csávó volt, és hogy száguldozott a biciklivel...mutatványának eredménye egy combnyaktörés, 2 bordarepedés, valamint újabb 100.000 Ft belecsúsztatása a fogtechnikus zsebébe
-Nellike, János felesége egyben állandó kísérője és mankótartója, kinek oly barátságos az orcája, mint egy dögkeselyűnek, és aki gonosz apró szemeivel pásztázza a jelenlévőket, kutatva, hogy ki merészel szerencsétlenebb lenni, mint az ő hitesura
-Attila, Angéla, Renátó-a kisebbségi család, akik átlag 3 percenként fennhangon közlik a jelenlévőkkel, hogy a doktorok azt hiszik ők ráérnek egész nap itt ücsörögni, azért, mert rohadt fasiszták!
-Norbi bácsi, kinek missziója, hogy mindenkit túllicitáljon
-Én, a Félarcú, akit némaságra ítélt mimikai idegbénulása, ezáltal csak megfigyelőként ücsörög a háttérben

Jelenet: Neurológia, 22-es rendelő, váróterem, szinte egyszerre társalog mindenki

Attila: RENÁTÓ!!!! NE RÁNGASSÁ MÁN, MER ÍGY IS ÁJULÁSIG ROSSZUL VAGYOK!!! MEGÖLÖD SZEGÉNY BECSÜLETES APÁDAT, AKIT ÁLLANDÓAN UTOLJÁRA HAGYNAK!!! (az utolsó szavakat már elfulladó hangon, enyhén pityeregve a hatás érdekében)
Nellike: (suttogva) nézd fiam, itt a Norbert...ez is csak egy táppénzcsaló..
Gizi néni: Kedveske...figyelne a kabátomra??? A ridikülömre nem kell... Meg ha a 105-ös számot látja, mondja már a nővérkének, hogy jövök minnyá, csak csurgatnom kell
Angéla: RENÁTÓ!!!!AZONNAL GYERE VISSZA MERT POFÁNB*SZLAK!!!!
Norbi bácsi: (télapós HOHOHÓÓÓ minden mondat előtt) Szevasz Jancsikám! Hát veled mivan aranyfaszikám???.....Az semmi!!! Nekem rosszindulatú daganatom van, ráadásul három...itt fognak minnyá megműteni, nem is ettem tegnap este óta, csak várom hogy az orvosok megkonzilozzák, hogy megmaradok-e (Norbi semmit nem bízik semmit embertársai képzelőerejére, és a daganat szó elhangzásakor eszement vetkőzésbe kezd, hogy szavait látvánnyal alátámassza)
Nellike: (hunyorító szemmel konstatálja, hogy veszélybe ura pozíciója, így bevetésre készül, és próbálja hazugságon kapni a trónkövetelőt) Norbert kérem!Ugyan már!!! Honnan tudja azt maga, hogy rosszindulatú??? Mondták magának??? Hm????
Gizi néni: Kedveske...figyelne a kabátomra???? És ha a 111-es számot látja...

...és mint valami isteni fény, felvillant a 112...Én következtem....




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése